mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Meppiehdokkaat

Hyväksytty demokratiavaje

Kysymys kaikille, mutta eritoten meppiehdokkaille. Miten on mahdollista, että jo nyt voidaan periaatteessa taata Suomen hallituksesta eroavalle pääministerille yksi varma komissaarin paikka, jos ei parempata paikkaa Jyrki Kataiselle löydy?

Komissaarin salkkua ei voida ennustaa, mutta voidaan laskea, yksi plus yksi on Kataisen varma paikka komissaarina, jos muuta parempaa pestiä ei satu tyrkylle.

Rampa ankka

Suomen hallitus on kuin rampa ankka; pääministeri Katainen luopuu puolueensa puheenjohtajuudesta kesän alussa pidettävässä puoluekokouksessa ja siten myös pääministerin paikasta. Toisen johtavan hallituspuolueen puheenjohtaja käy tiukkaa kamppailua puheenjohtajuudestaan ja on ilmoittanut mahdollisen häviönsä jälkeen luovuttavansa myös valtiovarainministerin paikkansa. En tosin usko enkä myöskään toivo hänen tappiotaan. 

 

Vivahde-eronsa kullakin

Eurovaalien alkukahinoiden suurin riemunaihe kilpailijoille on ollut kivittää Keskustaa väittäen, että puolueen ehdokkaat edustavat EU-linjan ääripäitä. Välillä näytille on kaivettu keskustan euroryhmä ALDE:n vanhoja linjauksia liittovaltiosta tai maataloustuesta. Viimeisin haloo nousi meppiehdokas Mikael Pentikäisen myönteisestä NATO-kannasta. Kysellään, onko kepun linja nyt Väyrysen, Rehnin vai Pentikäisen. Puoluejohtaja Sipilä kuittasi utelut vivahde-eroilla.

EU- liittovaltioon - federaatioon - vaiko EU-valtioliittoon?

EU- vaalit lähestyvät. US- bloggaajatkin vain spekuloivat täällä perin mustavalkoisesti sillä että pitäisikö meidän äänestää ”reilusti” liittovaltioon äänestäneiden perusteella ao. EU- ryhmää edustavia meppiehdokkaita vaiko liittovaltiota vastaan äänestäneiden ryhmää, niitä edustavia meppiehdokkaita. Äänestimme sitten kumpaa ryhmään kuuluvia EU-ehdokkaita tahansa, valta ei ole enempää omissa kuin ao. ryhmienkään meppien käsissä.

Meppiehdokkaan valintakriteerit

Meppiehdokasta valittaessa olisi tunnettava tarjolla olevan ehdokkaan nopea olennaisuuksien infosälästä, lobbauksista, jne.  erottelu- ja harkintakyky – vrt. kielitaito (ei välttämättä vain ruotsi ;) ) - vuorovaikutustaito, tietotaidot, yhteistyökyky, luotettavuus, suoraselkäisyys,  paineensietokyky (hyvä fysiikka/henkinen tasapaino), asiallisuus, mieltymykset (vrt. ennakkoluulot), into ajaa yhteistä Suomen etua kokonaisuudessaan, jne. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä