*

mikkokarna Lapin puolustaja

Metsähallituslaki

Suomen kallein nainen?

Tässä katsannossa määrittelen “Suomen kalleimmaksi naiseksi” henkilön, joka on eniten aiheuttanut hallaa suomalaisille veronmaksajille. Ei, hän ei ole Anne Berner - ei ainakaan vielä.

Metsähallituslaki heikentää yleistä etua

Tässä vielä muutama huomio Metsähallituslain tuomista muutoksista. Osaltaan kirjoitus on vastaus kansanedustaja Mikko Kärnän seuraavaan toteamukseen:

Avoin kirje Emma Karille

Arvoisa kansanedustajakollega Emma Kari!

Olet viimeisten kahden viikon aikana hyökännyt vasta hyväksyttyä metsähallituslakia kohtaan sellaisin argumentein, jotka eivät kestä kriittistä tarkastelua. Valitettavasti väitteesi ovat herättäneet vastakaikua erilaisissa ihmisissä, joille sinä olet kansanedustajana auktoriteetti. Pyydän sinulta, että voisit oikaista esittämäsi virheelliset väitteet, ettei kenellekään jäisi epäselvyyttä asioiden oikeasta laidasta.

Kuuluuko kuuluuko, täällä kansa?

Edessä on suuri Suomen kartta, ikään kuin pöydällä. Keskellä karttaa on teurastettu nautaeläin. Teurasjätteet ja lihat ovat lajilteltuina omiin kasoihinsa. Sen jälkeen Suomen kartan ääreen astelee ulkomailta kaksi silinterihattuista ja liituraitapukuista miestä. Pysähtyvät ja tarkastelevat hetken teurastettua eläintä. Lyhyen neuvonpidon jälkeen he alkavat kerätä parhaita lihaeriä sulassa sovussa mukaansa ja poistuvat. Jäljelle jää vain arvottomat teurasjätteet.

Hyvää rasisminvastaista päivää, Markus Mustajärvi ja Terhi Kiemunki!

Vasemmiston kansanedustaja Markus Mustajärvi syytti eilen pääministeri Sipilää valehtelusta ja vertasi tätä Natsi-Saksan propagandaministeri Goebbelsiin. Mustajärven vertaus on paljonpuhuva, koska yleensä Hitlerin tai natsit maininnutta pidetään keskustelussa hävinneenä osapuolena.

Katilallakin pitäisi olla toimittajan moraali

Toimittaja Saana Katila vastineessaan blogiini edelleenkin antaa virheellistä tietoa. Ymmärrän, että jos on käynnistänyt kansalaisadressin virheellisin perustein, niin on vaikea tunnustaa virheitään. 

Mikä muuttuu uudessa metsähallituslaissa?

Maa- ja metsätalousvaliokunta antoi mietintönsä metsähallituslaista tänään ja valiokunta esittää eduskunnalle lain hyväksymistä muutettuna. Olemme molemmat osallistuneet aktiivisesti asian käsittelyyn tahoillamme: Markus perustuslakivaliokunnassa ja talousvaliokunnassa, Mikko ympäristövaliokunnassa ja maa- ja metsätalousvaliokunnassa. Emme ole lappilaisina kansanedustajina kaikilta osiltaan tyytyväisiä lopputulokseen, mutta uskomme, että tämän lain kanssa kyetään Lapissakin elämään.

Hyvät väittelytavat unohtuvat

Tämän blogini ensimmäisessä kirjoituksessani kohdistan huomioni viimeaikaiseen heikkoon televisioväittelyjen tasoon. Yksi suurimmista riman alituksista tapahtui eilisen A-studion metsähallituslakiin kohdistuvassa keskustelussa Keskustan Mikko Kärnän toimesta. Kyseisessä keskustelussa hän esitti tuulesta temmatun väitteen, jonka mukaan Suomen luonnonsuojeluliiton laatima metsähallituslain vastainen adressi olisi poliittisen pelin tulosta.

Suomi soutaa ja huopaa

Alkuvuosi on ollut kotimaan politiikan kenttää seuraillessa mitä sekavin. Hallituksen mieli muuttuu kuin tuuliviirillä ja tuntuu ettei mikään hanke ole etenemässä kuten suunniteltu. Uudetkin asiat tuntuvat karahtavan kiville lähes välittömästi ja ennestään niille karikoille ovat haaksirikkoutuneet monet pienet kuin suuremmatkin hankkeet. En muista tälläistä poliittista sekasortoa mainitun juuri edes historian kirjoissa. 

Metsurin pojan mietteitä Metsähallituksesta

Tänään on puhuttu metsähallituslaista. Kolmen suuren puolueen eduskuntaryhmien puheenjohtajat puolustivat lakia, kun taas retkeilyvaatteisiin pukeutuneet mielenosoittajat sitä tietysti vastustavat. On tietysti hienoa, että maaseudulla tärkeää Metsähallitusta ja sen liikelaitosmallia puolustetaan, mutta minä kyllä löydän metsähallituslaista ja koko liikelaitoksen lähihistoriasta paljon muutakin huonoa kuin retkeilijöiden tulistelupaikkojen katoamisen.

 

Metsureiden katoava heimo

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä