mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Miehittämättömät lennokit

Uusi asejärjestelmä Suomelle

Suomen olisi nyt kannattavaa panostaa droneilla toteutettuun asejärjestelmään, joka on tyyppiä: "Beelzebub", ´Kärpästen Herra´.

Siinä pyrittään luomaan asejärjestelmä, jossa on paljon pieniä ja mutta erittäin edullisia omatoimisia aseita, joilla kaikilla kuitenkin on yhteinen "tahto". Kuin valtava kärpäsparvi, jossa kaikilla on sama tehtävä. Dronet voivat käyttötavasta riippuen liikkua niin ilmassa, maalla kuin vedessäkin.

Miljardeja täysin vääriin asejärjestelmiin – vuosisadan harhainvestointi

[Suomen valtioneuvosto käynnisti laajat toimenpiteet, joilla korvataan nykyinen Boeing F/A-18 Hornet - taisteluhävittäjäkalusto. Investointi on niin valtava rahamäärä, että ei enää sitä oteta valtion budjetista, vaan kustannetaan otettavalla velalla, jolle haettaisiin EU – tason siunausta, koska valtiomme velkaisuus nousee ennätyslukemiin.

Argh - Malmin lentokenttä! Ei kirosana sentään

Olen seurannut Malmin lentokentän kohtalosta käytävää keskustelua tietyllä mielenkiinnolla - etupäässä toimittajan silmin kotimaasta (en silti sijaitse Helsingissä, enkä siten oman lehmäni kanssa Malmin kentän lieppeiltä Vantaaseen laskevassa Longinojassa), mutta myös kansainvälisiltä kentiltä käsin. Kaikkein mielenkiintoisinta on ollut lainata ulkomaisten kollegojen silmälaseja ja nähdä asiaa vähän kauempaakin kuin ainoastaan matalista lähipuista katsoen.

Puolustusvoimien uudistaminen. Turvallisuuden tunteen kriisi Suomessa osa 4

Suomen sotilasmenot ovat vajaat 2,9 miljardia euroa vuodessa eli noin 1,3 prosenttia bruttokansantuotteesta. Kiristynyt turvallisuustilanne on johtanut kiivaaseen keskusteluun armeijamme puolustuskyvystä. Pitkittynyt taantuma ja juustohöylä pelottavat ammattisotilaitamme enemmän kuin sota. Arvokeskustelu asevelvollisuudesta ja sen vanhanaikaisuudesta on kohdannut pragmaattiset pitkän itärajan puolustajat. Vastaako maavoimien uudistunut taistelutapa vieläkään nykypäivän tarpeita? Toimisiko palkka-armeija ja voisimmeko minimoida puolustusbudjettimme Nato-jäsenyydellä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä