mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Ohjelmointi

Ohjelmointi ja matematiikka

Yleensä ohjelmonti ei vaadi kummoisiakaan matematiikan taitoja. Kyvyykkyys ohjelmoinnissa ja matematiikassa ovat lähellä toisiaan, mutta vain korrelaationa. 

Kausaliteettiharha: 

Edelleen venäläisiä ohjelmoijia pidetään maailman parhaina. Heillä on niin hyvät matemaattiset perustaidot, että se vapauttaa tilaa luovuudelle. Kun osaat perustaidot täydellisesti, voit tehdä asioita kuin selkärangasta. Se antaa tilaa keksiä uutta ja sitä kutsutaan innovatiivisuudeksi. Tämähän on Suomenkin päättäjien suuri tavoite. SUOMEN KUVALEHTI

Ohjelmointia peruskouluun 7

Suomessa päättäjät kuvittelevat, että sitä parempi, mitä aikaisemmin ohjelmoinnin opetus aloitetaan. Asia on ihan päinvastoin. Täydentävät taidot ovat yhtä tärkeitä kuin itse ohjelmointi ja ne on opittava ensin. 

"Ohjelmointitaitoja koulutuksen alussa ei edellytetä. Itse asiassa on parempi jos niitä ei edes ole, sanoo yksi oppilaitoksen perustajista Sylvain Kalache, joka työskenteli ennen LinkedInillä." Tivi   

Naiset ovat suurin pc-pelaajaryhmä

On ollut jo jonkin aikaa tiedossa, että naiset ovat suurin pelaajaryhmä. Naisten pelaamista on pyritty vähättelemään väittämällä, että tämä tilastollinen harha johtuu mobiili- ja facebookpeleistä kuten Angry Birdsistä ja Candy Crush Sagasta, mutta todellisuudessa naiset pelaajaryhmänä ovat ohittaneet miehet nimenomaan PC-pelaamisessa. Mikä on sikäli hauskaa, että se

Koodauksen korostaminen koulujen tietotekniikan opetuksessa on virhe

Ennen kuin alamme opettamaan ohjelmointia koko ikäluokalle ala-asteella ja yläasteella, otetaanpa pari askelta taaksepäin ja mietitään, onko jotain tärkeämpää opittavaa. On.

Kansallinen ongelma - tästä syystä Suomessa ei osata hyödyntää IT:tä

Suomi jäi junasta IT:n hyödyntäjänä. Emme kai koskaan ole olleetkaan siinä hyviä. Tälle saattaa olla ainakin yksi pätevä syy julkisen sektorin vanhakantaisen johtamisen ohella.

 

Suomalaiset eivät osaa käyttää tietokonetta. Pyöräilyvertausta käyttäen heitän mutu-arvion: kahdeksan kymmenestä suomalaisesta osaa käyttää tietokonetta yhtä hyvin kuin ajaa pyörällä tasamaata auringossa. Kun vastaan tulee este, palataan kotiin tai kierretään kilometrien ketunlenkki. Kaksi kymmenestä osaa ajaa maastossa, tehdä temppuja tai jopa suunnitella pyöriä.

 

Ohjelmointia peruskouluun 6

Opetusministeriön virkamiehet ja koulujen "edelläkävijät" ovat edistämässä satojen tuhansien tablettien ja läppäreiden hankintoja ymmärtämättä mistä asiassa kokonaisuudessaan lopulta onkyse. Koodi2016 kirjoittajien Linda Liukkaan ja Juhani Mykkäsen perusteluina ovat:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä