mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Paikallistoiminta

Tuulimafia etenee uusille alueille?

Daily CO2 April 26,  2018:  411.32 ppm April 26, 2017:  412.63 ppm

 

Hiilidioksidipitoisuus ei enää nouse ilmakehässä!?

Antropogeeninen hiilidioksidi lisää vielä kasvuaan, mutta ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ei kasva enää.

Suomi säästää ja leikkaa

Kaikki ymmärtävät, että Suomi on suurten muutosten edessä, säästöä pukkaa. Ensi viikolla tiedämme enemmän. On kuitenkin selvää jo nyt, että kaikesta ja kautta linjan leikataan.  Myös lapsilta, vanhuksilta ja sairailta, toivottavasti heiltä suhteessa vähiten. Olen aika varma, että jokainen kauhistuu tulevia uutisia.  Näin ollen olemme suuren haasteen edessä. Keskitymmekö huutamaan samoja vaalien aikaisia korulauseita, kuinka siltä ja tältä ihmisryhmältä ei ainakaan saa leikata, vai aloitammeko todellisen priorisoinnin.

Mitä Suomi voi oppia Harstadilta

Harstad on pohjoisnorjalainen pikkukaupunki. Eilen se kirjoitti itsensä maailmankartalle, kun Egyptin 2011 vallankumouksen ja Arabikevään ääni, Tahirin aukion protestien karismattinen rocktähti, Suomessakin vieraillut Ramy Essam luovutti arvostetun FreeMuse palkinnon Harstadin kunnanjohtajalle. Harstad saa palkinnon globaalista edelläkävijyydestä muusikkojen ja säveltäjien ilmaisuvapauden edistäjänä. 

Vaalianalyysi 2014

Kotiuduin eilen varsin mainiolta ja onnistuneelta Unkarin reissulta, joka loi päähäni tilaa Vasemmiston hienon eurovaalituloksen pohdiskelulle. Oli voimaannuttavaa nähdä vihdoin sellaiset vaalit, jossa puolueemme voittaa! Myönnän kuitenkin suoraan, että olisin toivonut Li Anderssonin olevan europarlamenttiin nouseva ehdokkaamme. Lin aika kuitenkin koittaa vielä ja uskon, että se koittaa pian.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä