mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Pakkosterilisaatio

Transsukupuolisten pakkosterilisaatio on valetta

Käytin tiukkaa sanamuotoa otsikossa, jotta se huomattaisiin. 
Kirjoituksen tarkoitus ei ole transfobinen, vaan tosiasian kertominen. 

Media ei ole tarkastanut steriloimistilastoja, eikä ole julkaissut uutisvinkkiä tästä. 

Suomessa ei ole pakkosteriloituja transihmisiä, eikä edes vapaaehtoisesti transsukupuolisuuden perusteella steriloituja. 

Suomessa ei ole steriloitu ketään transsukupuolisuuden perusteella

HUOM: Tämä kirjoitus ei ole tarkoitettu transfobiaksi.
Hyväksyn lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistamisen translaista. Tuon vain esille tosiasiat.

Suomessa ei ole pakkosteriloituja transihmisiä, eikä edes vapaaehtoisesti transsukupuolisuuden perusteella steriloituja. 

Suomen translaki tuli voimaan 2003 alussa ja siinä määritellään: 

Aito avioliitto ry uhkaa uudella kansalaisaloitteella

Aito avioliitto ry:n ristiretki seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia vastaan jatkuu. Puheenjohtaja Susanna Koivula (kd) hakkaa sotarumpuaan yhdistyksen sivuilla ja sosiaalisessa mediassa – radio-ohjelmaa unohtamatta. Tappiot tasa-arvoisen avioliittolain ja äitiyslain osalta eivät tunnu menoa hidastavan. Nyt on vuorossa translain uudistamisen kiihkeä vastustaminen. Mitä erikoisimpia näkökulmia transtodellisuuteen tulee liukuhihnalta.

Ihmisoikeuksien seuraava askel on otettava – loppu pakkosterilisaatiolle

Viime hallituskaudella otimme harppauksen eteenpäin, kun eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain. Sen takana oli sekä laaja kansanliike, että aktiivisia poliitikkoja. Kun eduskunnan äänestyksen tulos selvisi, tuli uskomattoman hieno tunne – olimme saaneet aikaan parannuksen, joka on samalla uskomattoman tärkeä lukuisille pariskunnille, että symbolinen askel kohti yhdenvertaista yhteiskuntaa.

Meidän isi synnyttää

Miesten synnytyslakia valmistellaan parhaillaan sosiaali- ja terveysministeriössä. Sen mukaisesti myös miehille tulisi oikeudeksi voida synnyttää.

 

Asian nosti tällä kertaa esille, eilen ´Pride-päivänä´,  Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö, joka antamassaan haastattelussa piti miesten oikeutta voida synnyttää päällimmäisenä ihmisoikeusongelmana Suomessa tällä hetkellä.

 

Perussuomalaisen kunnallispolitiikon kannanotto

Helsingin varavaltuutettu Olli Sademies ehdottaa rajuja toimia afrikkalaisten maahanmuuttajien lapsimäärän rajoittamiseksi. Sademies katsoo, että maahanmuuttajilla on liikaa lapsia "nauttimassa" suomalaisesta sosiaaliturvasta. Hänen mukaansa lapsimäärää pitää rajoittaa, vaikka pakkosterilisaatiota käyttäen.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Poutsalo-Slungan mukaan kysymyksessä on yksityisajattelusta, eikä se ole perussuomalaisten linjan mukaista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä