mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Perusväylänpito

Tienpitoon tarvitaan lisärahoitusta

Kirjoitus julkaistu Forssan Lehdessä 10.4.2019

Väylän, eli entisen liikenneviraston pääjohtajan Pekka Rajalan mukaan Suomen maanteiden korjausvelka on tällä hetkellä 1,3 miljardia euroa. Uudelleenpäällystyksiä pystytään tekemään tänä vuonna arviolta 1500 kilometriä. Viimeksi näin pieni määrä päällystyksiä tehtiin 1960-luvun alussa. Kanta-Hämeessä huonokuntoisten teiden osuus on noin 250 kilometriä. Erityisen murheellisessa kunnossa ovat seutu- ja yhdystiet.

Tästä on huolehdittava - tuli väyläyhtiötä tai ei

Valtion omistamien yhtiöiden arvo on Suomessa poikkeuksellisen suuri ja omistajapoliittisissa linjauksissa olemme asettaneet yhteiskuntavastuun valtionyhtiöiden perusarvoksi. Onkin äärimmäisen tärkeää, että valtionyhtiöt edesauttavat osaltaan yhteiskunnan positiivista kehitystä ja kantavat vastuuta myös vaikeina aikoina.

Tampereen yltiöhankkeita lykättävä, perusväylät maakunnassa kuntoon

Hallituksen budjettiriihessä on nyt esillä viisas ajatus etsiä lisää rahaa perusväylänpitoon. Liian paljon on Pirkanmaallekin tulleista tuista huvennut Tampereen järjettömiin ja kalliisiin hankkeisiin kuten vt12 Rantaväylän tunneli. Jatkoa on luvassa käsittämättömällä kiireellä läpi vietävälle ratikalle. Hallitus tekisi suuren palveluksen myös tamperelaisille veronmaksajille kun päättäisi lykätä tämän järjettömän hankkeen rahoitusta ja tarjota sitä perusväylien välttämättömään korjaukseen kautta maakunnan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä