mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Pseudotiede

YK:n ilmastoagenda on läpimätä

YK:n ilmastonmuutospaneeli (IPCC) levitti väärää tietoa Maailman terveysjärjestön WHO:n ilmansaastekokouksessa. Selvitykseni tästä on eilen julkaistu brittiläisen ajatushautomon ja säätiön The Global Warming Policy Foundationin (GWPF) julkaisusarjassa. https://www.thegwpf.org/better-for-health-to-ignore-the-climate-movement

Jordan Peterson ja logiikka

Keskustelu Suomessa parhaillaan vierailevan kanadalaisen psykologin ja valmentajagurun Jordan Petersonin ympärillä käy nyt maassamme kuumana. 

Olen käsitellyt Petersonin ajattelua laajemmin toisaalla, mutta haluan mainita vielä lyhyesti yhdestä asiasta, jonka jätin aiemmin  tilan puutteen vuoksi sivuun. 

"Äkillisesti puhkeava sukupuolidysforia", "joukkohysteria" ja näennäistiede

Saulus-Lähetys ry isännöi 28.8. Tieteiden talolla avioliittoinstituutiota, avioeroja, seksuaalisuutta ja niiden lapsivaikutuksia käsittelevää debattia (ks. Youtube, "Puolimatka vs Kurttila debatti Tieteiden talolla"). Väittelijöinä tilaisuudessa olivat professori Tapio Puolimatka ja lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Myös yleisö sai esittää kysymyksiään.

Epäluotettava hallitus vääntää lisää julkista tukea ideologiselle roskalle

Hyvä selvitys Saksan energiamuutos tilanteesta, tämän videon myötä jokaisen pitäisi ymmärtää tosiasiat. Pitääkö myös Suomessa maksaa järjetön hinta turhasta roskasta, väärään aikaan ja kaukana kuluttajista. Saksassa mitta on jo täynnä, tuulivoima ei valtavasta 3 biljoonan euron julkisesta tuesta huolimatta toimi: "Tuulivoima on ideologista tyhmyyttä, vain pseudo-argumentit ja väärät lupaukset houkuttelevalla sanahelinällä, sekä valtion massiivinen poliittinen tuki pitävät propellit pyörimässä."

Ilmastotutkimus pseudotiedettä?

 

Hallituksia on harhautettu pseudotieteellä!

 

Kuinka huonoa tiedettä hallitukset ovat käyttäneet päätöksenteon tukena. Wall Street Journal julkaisi kirjoituksen, jonka mukaan puolet tutkimuksista ovat luultavasti vääriä!? ”Half the results published in peer-reviewed scientific journals are probably wrong.”

 

Maahanmuuttopolitikointia yliopistolla

Rajavalvontaongelmien vuoksi tuskaileva ”Globaalin turvallisuuden monikerroksiset rajat” (GLASE) -hanke järjesti tiistaina maahanmuuttoa oikeuttamaan pyrkivän tilaisuuden Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan tiloissa.

Jopa 40% säästö lämmityskustannuksissa polttoöljyn lisäaineella? Miten muka?

PARI-lisäaineella palaminen optimoidaan siten, että liekki on mahdollisimman lyhyt ja kirkas. Näin öljy palaa kuumemmassa lämpötilassa kuin aikaisemmin, ja sen kemiallinen energia saadaan vapautettua enemmän lämpösäteilynä, jolloin myös tulipesä absorboi ja välittää energiaa enemmän lämpösäteilyn muodossa. Tämä vähentää häviöitä koko termodynaamisessa systeemissä, jota varten energia polttoöljystä vapautetaan.

PARIn toiminta perustuu siis kemiaan ja fysiikkaan?

Tiede ja tutkimus todellisuudesta irrallaan

Tutkimus on eriytynyt todellisuudesta yhä enemmän. Vertaisarvioitu tutkimus on myös menettämässä uskottavuuttaan. Harva enää luottaa tutkimuksiin, vaikka nykyinen maailmamme on paljolti tutkimuksen tulosta. Tieteellä on ollut suuruudenaikansa toisen maailmansodan jälkeen. http://www.economist.com/news/leaders/21588069-scientific-research-has-c...

Odotettavissa "kolmannen aallon kreationismia"?

Olen kirjoitellut ja seurannut kreationismia melko kauan. Tätä on pidetty viimeisten vuosien aikana hyvin triviaalina. Tämä on tietenkin ymmärrettävää ; Aiheen parissa ei ole tapahtunut juuri mitään. Tällä hetkellä olen ollut huomaavinani että jos nyt kreationismia ei oteta vakavasti niin aiheen käsittelyssä sentään nähdään jotain muutakin kuin "kuolleen hevosen hakkaamista".

Tiedekeskustelun roskatunkion seulojat

On jännittävää elää aikana jolloin suuri osa arvostaa tiedettä mutta välttelee, kenties tästä arvostuksesta, sitä. (Osa voi kenties oikeasti pelätä että tiede on liian vaikeaa heille, joka on kieltämättä rehellisen nöyrää. Asiat eivät ole niin helppoja kuin kaltaiseni egomaanikot omassa erinomaisuuskuvitelmissaan itselleen valehtelevat.) On kuitenkin asioita joihin voi tässäkin aiheessa tarttua arkijärjellä ilman suuria kaavoja. (En tällä kertaa rankaise ketään matematiikalla.)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä