mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Puoluekuri

Persueduskuntaryhmän linja punnittu ja kevyeksi havaittu

Perussuomalaisten säännöt laadittiin Timo Soinin ollessa puolueen johtajana. Sääntöjen mukaan puolue tukeutuu toiminnassaan kristillissosiaaliseen pohjaan. Kyseisiä sääntöjä ei ole muutettu puolueen hajaannuksen jälkeen. Totuuden hengessä syytä tähän olisi ollut.

Ps puolueen säännöissä ja ohjelmissa toistuu useasti hyvin kristillinen sanoma.

Otteita puolueen teksteistä.

Häntä heiluttaa koiraa

Soinin luottamuksesta pidettävä äänestys on pistänyt eduskunnan ja ennen kaikkea hallituspuolueet sekaisin. Lilliputtipuolue nimeltä sininen tulevaisuus on heittänyt koko arvovaltansa peliin entisen profeettansa puolesta. Kokoomus ja keskusta vakuuttavat tottelevansa lilliputin toiveita ja mitä ilmeisemmin ne tulevat viis veisaamaan varsin lukuisista tyytymättömistä eduskuntaryhmissään joista osa oli jo ehtinyt liputtautua Soinin vastustajiksi. Kovalla puoluekurilla etenkin kokoomus suorastaan häpäisee nämä naiskansanedustajat jottei se häntä, siis siniset suuttuisi.

Puoluekurin orjat sorron yöstä nouskaa

"Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta." on tuttu lause, mutta kuinka usein pysähdymme miettimään sen todellista merkitystä?

Jotta kontrasti tulisi riittävän selväksi, perustuslaissamme voisi vaihtoehtoisesti lukea myös näin:

"Valtiovalta Suomessa kuuluu puolueille ja etujärjestöille, joita edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta."

Mihin me kansalaiset tarvitsemme puolueita ja niissä toimivia poliitikkoja?

Olen viime aikoina miettinyt, että mihin me kansalaiset tarvitsemme puolueita ja niissä toimivia poliitikkoja, jotka eivät tee mitään muuta kuin valehtelevat ja huijaavat meitä kansalaisia, sekä ajavat vain omia etujaan?

Luottamus kansanedustajiin on mennyt jo aikoja sitten

Meillä Suomessa on sellainen tapa, että kansanedustajat edustavat vain omaa puoluettaan ja lähipiiriään. Suomessa on myös sellainen tapa, että puolueet määräävät mitä heidän edustajansa saavat olla milloinkin mieltä. Meillä Suomessa on myös sellainen tapa, että vaikka edustajat saavat melkoista palkkiota joiden lisäksi nauttivat melkoisista eduista, niin kansalaisten rahoja humputellaan surutta milloin mihinkin.

Edustajani riippumattomuus

Puoluekuri tappaa demokratian.  Puoluekuri antaa kasvualustan diktatuurille.  Perustelen natseilla, fasisteilla ja stalinisteilla joiden menestys perustui puoluekuriin.

On demokratian vastaista, jos edustajani ei saa eduskunnassa kannattaa hyvää asiaa jos sitä esittää toinen, vastakkainen puolue.

Tätä asiaa eivät ole oivaltaneet edes  perussuomalaiset,  jotka vanhoista puolueista haluavat erottautua.

Demokratian sietämätön keveys

Kerrataanpa vielä miten demokratia toimii -jos olet sattunut nukkumaan yhteiskuntaopin tunnilla tai unohtanut sen mitä opetettiin hereillä ollessasi:

" Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta."

Valtion velka lähenee vauhdilla 100 miljardin rajaa

Tilastot

Ilmeisesti vuoden kuluttua Suomen valtion velka ylittää 100 miljardin rajan. Järkyttävää!

Jotenkin tulee sellainen tunne, että päättäjämme ovat joko luovuttaneet, tai sitten kykenemättömiä ratkaisemaan ongelmaa.

Loikkarit aisoihin ja heti

Mielestäni asia on näin, että jos kansanedustaja tai ministeri on pettynyt puolueensa "linjavalintoihin" (laittomalla puoluekurilla ”yksimielisiin” päätöksiin), eli ”kun sukset menevät todella pahasti ristiin” oman puolueensa eduskuntaryhmässä, niin hänellä on täysi oikeus sanoutua irti puolueestaan, mutta hän ei saa loikata toiseen puolueeseen kesken vaalikauden. Jos hän näin tekee, niin hänen täytyy silloin samalla myös erota kaikkista entisen puolueensa luottamustehtävistä esim. valiokunnissa tms.

Tolppasen rohkea valinta

Maria Tolppasen siirtyminen perussuomalaisista sosiaalidemokraatteihin vaikuttaa olevan päivän suurin poliittinen uutinen. Jätän tietoisesti käyttämättä sanaa loikkaaminen, sillä siihen liittyy vahva kielteinen lataus, jota en tahdo kohdistaa Tolppaseen. On mielestäni kertakaikkiaan kestämätöntä, että yksilöt pyritään väkisin sitomaan poliittisiin puolueisiin. On mielestäni kannattavaa tehdä tutkimusmatkaa useampien puolueiden välillä, jos ei ole varma onko nykyinen paikka oikea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä