*

mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Rauhanturvaajat

Parhaat inttijutut

Suuren osan jopa suomalaisista saa harjoittamaan small-talkia, kun puheenaiheeksi valikoituu kommellukset varusmiespalveluksen aikana. Ympärillä vilisevien inttileskien ja muutaman sivarin tylsistyttäminen on iso osa suomalaista puhekulttuuria erityisesti kahdenkymmenen ikävuoden kohdilla.

Olen suorittanut perustuslaillisen velvoitteeni siviilipalveluksessa, mutta se ei tarkoita sitä, etten kiinnostuisi inttijutuista. Todistan väitteeni:

Rauhanturvaajat ansaitsevat päättäjien huomion

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60-vuotta siitä, kun Suomi lähetti ensimmäiset rauhanturvaajat palvelemaan Yhdistyneiden kansakuntien joukoissa. Vuoden 1956 talvella 250 vapaaehtoista, pääosin reserviläistä, lähti odottavin mielin kohti Lähi-itää ja Suezia. Joukon tehtävänä oli YK:n päätöslauselmien mukaisesti valvoa vieraiden sotilasjoukkojen poistuminen Egyptistä sekä perustaa loitontamisvyöhyke keskelle rintamaa. 

Rauhanturvaajat ovat ansainneet veteraanistatuksen

Helsingin Sanomat julkaisi 15.1.2016 uutisen siitä, miten puolustusministeriö myöntää kansainvälisissä kriisinhallintaoperaatioissa palvelleille sotilaille syksystä 2016 alkaen veteraanistatuksen. Puolustusministeriön ratkaisu on todella tärkeä, sillä Suezin vuoden 1956 operaatiosta lähtien maailmalle rauhaa turvaamaan on lähtenyt yli 45 000 suomalaista sotilasta.

Palaaville ISIS-taistelijoille ammattiauttajia - rauhanturvaajat eivät saa ...

 

 

 

 

 

 

Näin siis Suomessa ...

 

Mm. Hollanti vasta perui passin ja maahantuloluvan neljältäkymmeneltä maasta terroristien riveihin  lähteneeltä ja Britannia ja Ranska päättivät samoin. 

 

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/isis%20rauhanturvaajat-26184

 

Myös "Suomen Sotilas"-lehti jakoi linkin:

 

https://www.facebook.com/suomensotilas?ref=stream

 

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä