mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Rituaaliteurastus

Halal-teurastus ja halal-lihan maahantuonti pitää kieltää

Muslimien pyhän ramadan-juhlan lähestyessä helsinkiläinen kauppakeskus Itis on päättänyt tehdä ratkaisun ryhtyä juhlimaan ramadania mainostamalla kovaan ääneen tarjoavansa halal-lihaa kaikille pyhännälkäisille muslimeille. Ratkaisu on tietty hyvä puhtaan kapitalistisesta vinkkelistä, mutta eettisesti halal-lihan markkinointi on kaikkea muuta.

Rituaaliteurastuksen lyhyt oppimäärä

Valtavan turvapaikanhakijatulvan myötä keskusteluun on viimeisien kuukausien aikana noussut rituaaliteurastus yhä useammin, sillä suurin osa Suomeenkin tulvan myötä tulleista irakilaismiehistä on muslimeja. Islamin uskon mukaan sikaa ei sovi syödä, ja kaikki muut syötäväksi kelpaavat eläimet tulee teurastaa tietyin opein. Lyhykäisyydessään rituaaliteurastus (sekä juutalaisten kosher, että muslimien halal) poikkeavat normaalista teurastuksesta siten, että eläin on kurkkua auki viillettäessä ja verta pois laskiessa vielä tajuissaan.

Eläinten oikeudet uskontojen edelle

Olen iloinen siitä, että eläinten oikeuksia ajavat tahot ovat tehneet aktiivisesti töitä eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Kohteita ovat olleet koe-eläimet, tuotanto- ja turkiseläimet. Hiljattain nousi suuri meteli teurastusvideoista, joissa rikotaan lakia ja eläimiä kohdellaan julmasti. Jos eläinaktivistit huutavat kovaäänisesti eläinten oikeuksien puolesta, miksi hyväksytään rituaaliteurastus?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä