mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruotsin talous

Mutta Ruotsissa menee paremmin

 

Niinhän sitä on totuttu sanomaan. Koska joustava valuuttakurssi, maahanmuutto, työmarkkinat… Totta se on, että vuosina 2013-2015 Ruotsin kokonaistuotannon kasvu kepitti Suomen yhteensä peräti 12 prosentilla. Sen jälkeen on kuitenkin ollut hiljaisempaa, 2015 jälkeen kasvunumerot ovat olleet hyvin samanlaisia, ja aika samanlaisia kuin Euroalueen luvut (kuvio 1)

Ruotsin asuntokuplan puhkeaminen on enää ajan kysymys

Ruotsin edellisen hallituksen valtiovarainministeri  Anders Borgin mukaan on enää ajan kysymys ,milloin Ruotsin asunntokupla puhkeaa.  

Vi har en mardröm

 

Noin viikon ajan olen järkyttyneenä lukenut Dagens Industrin (di.se) keskusteluketjuja (Ketjut avautuvat artikkelien vieressä olevasta "Mest omtalat"- laatikosta). 

En ole ollut tietoinen siitä, että kansalaismielipide on äitynyt niin tyytymättömäksi harjoitettua maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkaa kohtaan; Aiheeseen liittyvät ketjut ovat täynnä purkaantuvaa katkeruutta.

Esimerkkinä päivän (10.12) pääkirjoitus: http://www.di.se/artiklar/2015/12/9/ledare-installd-julhandel-loser-inte...

Ruotsi voi ajautua talouskatastrofiin

Osittaisen uutispimennon ja viihteellisen propagandan Suomessa ei näköjään tiedetä mitään, mitä naapurissa on meneillään. Onneksi internetin välityksellä pääsee käsiksi vapaan maailman medioihin, joissa asioita käsitellään avoimen analyyttisesti ja kohtuullisen neutraalisti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä