mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Teknologiateollisuus

Kuha on matikkaa

Vaaliblogi 5

Suomi elää viennistä, ja Suomi vie teknologiateollisuuden tuotteita: Koneita ja autoja, metsä- ja kemianteollisuuden sekä sähkö- ja elektroniikkateollisuuden tuotteita.

SKOL:n visio ei ole visio

VISIO 

Suunnittelu ja konsultointi on suomalaisen yhteiskunnan ja elinkeinoelämän arvostettu kilpailuetu ja osaamisen kehittämisen merkittävä alusta. Samalla suunnittelu- ja konsultointiala kasvaa palvelualojen kärjessä ja alan kannattavuus mahdollistaa toiminnan kehittämisen.” SKOL 

 

Kielivirheen lisäksi tuo ”visio” höpsii yhteiskunnasta tautolgisia trivialiteetteja.

JA TUO PORUKKA AVUSTAA YRITYKSIÄ JA JULKISHALLINTOA STRATEGIOIDEN LAATIMISESSA!!!

Risto Siilasmaa höpsi tekoälystä 3

Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa syyllistyy tekoälyä markkinoidessaan pariin rinnastusharhaan:  

Tilastokeskuksen palkkalaskelmat silkkaa puutaheinää

SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta arvioi keskiviikkona Iltalehdelle, että Suomen 2010-luvun palkkapolitiikka epäonnistui totaalisesti. Palkkakehitys irtosi Suomen talouden tuottavuuden kehityksestä ja palkat nousivat hänen mukaan aivan liikaa.

Kaukoranta uskoo 2010-luvun huonon talouskehityksen tulleen yllätyksenä kaikille päättäjille. 

Onko yksityisalojen työntekijä myös osingonsaaja?

Aina järkevä Risto Siilasmaa käsitteli TV:n Ykkösaamussa (20.5.) palkkakustannuskehitystä Teknologiateollisuuden johtajan roolissa. Hän esitti monta realistista näkökulmaa mutta uutiskynnyksen ylitti kanta, jonka mukaan palkkauskustannusten tulisi olla riippuvaisia yhtiön kannattavuudesta ja että palkkauskustannuksista tulisi sopia paikallisesti.

Yrityksillä itsellään suurin vastuu viennin vähyydestä

Suomen korkean teknologian vienti on enää noin kolmannes viidentoista vuoden takaisesta tasosta. Tätä merkittävältä osalta selittää Nokian taantuma, mutta myöskään uusia vientiin kelpaavia tuotteita ja palveluja ei ole syntynyt. Kauppalehden artikkelissa Suomi kuvittelee suuria mutta menestyy surkeasti tuodaan esille todella hälyttäviä tutkimustuloksia Suomen kilpailukyvyn kannalta.

Kauppalehti kertoo:

Japanin kielen ja kulttuurin opetuksen tulevaisuus Suomessa

Japanin kielen opetus päättyy Aalto-yliopiston kielikeskuksessa vuoden loppuun mennessä ja kielen viimeinen alkeiskurssi on meneillään. Aiemmin kielivalikoimassa luovuttiin italian kielen opetuksesta. Aalto-yliopistossa oli viime vuonna peräti 140 japanin kielen opiskelijaa ja kielikeskuksen johtokunnan opiskelijajäsenet ovat olleet johdonmukaisesti lopettamispäätöstä vastaan.

Ei tunnu kelpaavan kultamunat hopeatarjottimella

Täytyy pääluottamusmiehenä ihmetellä taas näitä kilpailukykysopimusneuvotteluiden uusia käänteitä. Uutisissa haastatellaan metalliliiton puheenjohtajaa niistä syistä, miksi neuvottelutulokseen ei ole päästy.
Kukaan ei tunnu huomaavan laajempaa kuvaa, jossa metalliliiton työnantajia edustava neuvottelukumppani teknologiateollisuus ei ole päässyt ratkaisuun myöskään toimihenkilöitä edustavan ammattiliitto PRO:n ja ylempiä toimihenkilöitä edustavan YTN:n kanssa.

Rautakoura löi hanskat tiskiin - yhteiskuntasopimuksen neuvottelut jäihin

Metalliliitto vahvisti yhteiskuntasopimusta koskevien neuvotteluiden kariutuneen. Lähes 142 000 jäsenen työntekijäliitto ja sen kanssa penkkejä kuluttanut työnantajajärjestö Teknologiateollisuus kertoivat neuvotteluidensa epäonnistumisesta tänään tiistaina. Metalliliiiton mukaan tämä tarkoittaa sitä, että myös liiton muiden työnantajajärjestöjen kanssa aikaansaadut neuvottelutulokset haudataan. Metalliliitto ilmoitti jo lähtömetreillä heidän reunaehtonsa olevan, että neuvottelutulos tulee saavuttaa liiton kaikill sopimusaloilla tai muuten koko projekti hylätään.

Nablataan Suomi nousuun

Suomi nousee viennillä, sanotaan. No mitä me sitten viemme: kemikaaleja, koneita, puujalosteita, elektroniikkaa, … Meidän viennistämme suurin osa on siis erilaisia teknologiateollisuuden tuotteita, insinöörien suunnittelemia tuotteita, joiden tuotannon insinöörit ovat suunnitelleet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä