mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Teollistuminen

Länsimainen elämäntyyli ilmastonmuutoksen vauhdittajana

Ihmiskuntaa on peloteltu viimeisten 20 vuoden ajan, kuinka fossiiliset polttoaineet loppuvat ja ilmastonmuutos ajaa miljardeittain ihmisiä maanpakoon. Lordi Nicholas Stern on ennustanut ilmastonmuutoksesta aiheutuvan kriisin olevan pahempi kuin mitä meneillään oleva finanssikriisi on.

Digitalisaation merkitys ja potentiaali Suomelle

Yhteiskuntien historiassa voidaan tunnistaa elinkeinoille merkittäviä kehitysaskelia jotka ovat vaikuttaneet yhteiskuntien ja elinkeinojemme kehittymiseen suuresti. Merkittävä aikainen kehitysaskel oli se, että ihminen oppi kypsentämään ruokaa, josta seurasi aivojen koon ja kapasiteetin kasvu.  Metsästäjä-kerääjä vaiheessa ympäristön kantokyky määritti sen, paljonko ihmisiä pystyi asumaan tietyllä alueella. Maatalouden kehittyminen noin 10.000 vuotta sitten mahdollisti tiiviimmän asumisen ja uusien elinkeinojen kehittymisen, kun kaikki aika ei mennyt enää ruoan etsimiseen.

Työttömyys on uusi ilmiö

Työttömyys on ihmiskunnan historiassa uusi ja yllättävä ilmiö. Johtuu teollistumisesta, koneellistumisesta , siitä että liikkuminen on muuttunut. Kaikki on muuttunut toiseksi kaikkialla. Mikään ei ole enää niinkuin ennen teollistumista "Impivaarassa".

Äiti Maaseutu

1. Sanomalehtiä savottaan?

Maaseutu on kaupungin äiti. Kaupunkilaisyhteiskunta tiheine asutuksineen on syntynyt maalaisyhteiskunnan rakenteiden päälle. Uskollinen äiti on tehnyt kaikkensa lapsensa eteen, ja makaa nyt väsyneenä, kuolemansairaana, lapsensa elättinä. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä