mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Turkin vallankaappausyritys

Ketkä gülenistit Turkista puhdistetaan?

Tuoreessa Yle jutussa haastatellaan Suomessa asuvaa turkkilaista Erdoganin kannattajaa. Mehmetin mielipiteissä kuvastuu tavallisen muslimin näkemys islamista ja sinisilmäisyys Erdoganiin. Valtion propaganda näyttää tehneen tehtävänsä ja kulttuuri nähdään yksinomaan islamin tuottamana, eikä toisinpäin. Mies vaikuttaa uskovan gülenistien olleen vallankaappauksen takana ja ymmärtävän niiden siivoamista valtion palkkalistoilta.

 

Olisiko Ukrainan sisällis-sota voitu välttää jos?

Ukrainalla oli demokraattisilla vaaleilla valittu presidentti  Viktor Janukovyts, ei mukava mies ja kansa nousi kapinaan. EUmaat ja USA  olivat valmiit tukemaan kapinaa, josta syntyi raaka ja verinen sisällis-sota, joka jatkuu yhä ja loppua ei näy.

Turkilla on demokraattisilla vaaleilla valittu presidentti Recep Erdogan ei hänkään mukava mies ja kansa nousi kapinaan.

Onko maailmanjärjestys muuttumassa?

Yksi viime aikojen keskustelun päähuolista on ollut se, miten Brexit vaikuttaa lähiaikojen talouskehitykseen Suomessa ja maailmalla. Etenkin Turkin tapahtumien valossa kannattaa kuitenkin huolestua enemmän siitä, miten vakiintunut kansainvälinen järjestelmä on muuttumassa.

Vakiintunut kuva nykykehityksen pääsuunnista

Erilaisista maailmankuvista

Aamulla TV:ssä haastateltu, Turkissa vuosikaudet asunut ja nyt takaisin Suomeen muuttanut toimittaja kertoi että Turkin erilaisia poliittisia ja yhteiskunnallisia ajatuksia edustavat osapuolet ovat kuin eri maailmasta kotoisin. 

Millainen on Erdoğanin Turkki?

Pikku-Mustan yliopiston puutarhassa tapahtui yhteentörmäys, jossa dramaturgi käveli päin politiikan tutkijaa. Politiikan tutkija väisti, mutta huomautti, että silmät ehkä kannattaisi pitää auki.

- Yritän parhaani, dramaturgi vastasi. - Mutta en nyt oikein ehdi keskittyä moneen asiaan yhdellä kertaa.

- Mihin sinä sitten keskityit, sillä minusta näytti, että kävelit unissasi? politiikan tutkija ihmetteli.

- Minä ajattelin, dramaturgi vastasi.

Milloinkahan...

... RT:n tuutista alkaa tulla tulkintaa, että Turkin vallankaappausyritys olikin vain CIA:n masinoima värivallankumousyritys?

Tilanne tuli Kremlille ehkä yllätyksenä, vaikkakin Erdogan kävi varmistamassa taustan anteeksipyyntöineen hyvissä ajoin ennen "sotilasvallankaappausta." Ehkä ohjeet meidänkin senttareille hieman viipyvät. Kesälomakausi ja kaikkea.

Innolla odotan Lintusen, Niemisen yms. starttia kyseessäolevan teeman mukaisesti.

Turkki, Erdogan ja vallankaappaus

Epäonnistuneen sotilaallisen vallankaappausyrityksen jälkeen maailman valtionpäämiehet ovat asettuneet tukemaan Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogania. Hän on vaaleilla valittu johtaja, joka on tähän asti ylläpitänyt perusvakautta ja ennustettavuutta Turkin sisäpolitiikassa ja ulkosuhteissa.
 

Uutta tietoa Turkin tilanteesta

Erdogan etenee puhdistuksissaan vauhdilla. 103 kenraalia on pidätetty. Turkin armeijassa on ollut 365 kenraalia, joten yli neljännes sai lähteä tällä kierroksella. International Spectator väittää Twitterissä potkittuja tai pidätettyjä (7543) olevan nyt näin paljon:

Erdoğan ja Turkin kapinalliset tuomarit ja poliisit

Erdoğan on uutistietojen mukaan erottanut tuhansia poliiseja ja tuomareita.  Ilmeisesti erottamisen peruste on että nämä oikeuden ja maallisen virkavallan edustejat olisivat olleet jotenkin osallisina Erdoğania vastaan suunnattuun vallankaappausyritykseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä