mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Työ- ja elinkeinopolitiikka

Järkevää politiikkaa tehdään asiat edellä, mutta eniten väliä on ihmisellä

Järkevät päätökset tehdään tutkitun tiedon perusteella asiat edellä. Silti kaiken päätöksenteon keskiössä on ihminen. Jokaisella on oltava mahdollisuus elää hyvää arkea taustasta riippumatta ja toteuttaa unelmiaan. Siksi lapsen kehitystä tukeva, rakastava kasvatus ja kaikille avoin laadukas koulutus ovat kestävän politiikan lähtökohtia. Kansantalouden on oltava kunnossa, jotta yhteiskunnalla on varaa huolehtia ihmisten terveyspalveluista, turvallisuudesta ja kannatella heikoimpia.

Valtion terästettävä elinkeino- ja teollisuuspolitiikkaa

 

Hallitus on tehnyt töitä työmarkkinauudistusten kanssa ja osittain saanutkin ne siihen kuntoon, mitä Suomi tarvitsee.

 

Alla olevassa jutussa (linkki 1) demarien Lauri Ihalainen kiteyttää mielestäni aika hyvin maan kokonaistilanteen jo tehtyjen uudistusten jälkimainingeissa.  

 

Poliitikot eivät osaa yksityistämistä

Suomessa ollaan innokkaita yksityistämään, mutta huonoja miettimään sen vaikutuksia. Kerran myytyä on vaikeaa tai ainakin hyvin kallista ostaa takaisin. Siksi yksityistämisen vaikutuksista pitää tehdä kattavampia arvioita.

Käsittämätöntä tunarointia Varsinais-Suomen TE-toimistolta

Luettuani tämän uutisen Varsinais-Suomen TE-toimiston toiminnasta päivän Turun Sanomista, sisälläni heräsi pari kummastuksen aihetta.

Isompi palkansaajajärjestö tulee tarpeeseen

Työnantajapuoli käyttää vaikeaa taloudellista tilannetta hyväkseen ja iskee duunarit polvilleen. Elinkeinoelämän puheenjohtaja Jyri Häkämies sanoi pyhälisän olevan vanhentunut. Myöhemmin hän selitti ettei lausunto ollut tarkka ehdotus. Kunhan vain ”pohdiskeli tulevaisuutta".

Siionin viisaiden pöytäkirjat tapainen strategia toteutuu EU maissa.

Tutustuttuaan strategiaan nimeltä Siionin Viisaiden pöytäkirjat ei voi olla huomaamatta, että sen tapainen toteutuu EU maailmassa. Strategian toteutumisen huomaa verrattaessa sitä EU:n reaalimaailmaan. Erityisen selvästi sen huomaa Kreikan kohdalla. USA:ssa se tällä hetkellä saattaa hieman ontua.  

Työtä ja kilpailukykyä yhdellä päätöksellä

Olemme kaikki tietoisia Suomen talousahdingosta ja kilpailukyvyn heikkenemisestä. Vaikka tilanne tiedostetaan, ei Suomen kipeästi tarvitsemia päätöksiä ole tehty. Tarvitsemme suuria rakenteellisia uudistuksia, mutta niiden lisäksi konkreettisia tekoja työllisyyden lisäämiseksi ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

Yliopistojen ja yritysten keskinäinen avunanto – uuden sukupolven YYA-sopimus

Tulevana kesänä Suomessa on arvioiden mukaan jopa 50 000 akateemista työtöntä, eli henkilöä, joilla on vähintään alempi korkeakoulututkinto. Vuoden 2015 tammikuussa Suomessa oli yhteensä 230 000 työtöntä, jolloin työttömyysaste oli 8,8 %. Akateemisten työttömien joukossa on lukuisten eri alojen asiantuntijoita insinööreistä ja kauppatieteilijöistä humanisteihin ja teologeihin. Vastavalmistunut on vaarassa joutua heti valmistumisensa jälkeen kortistoon.

Suomi olisi edelleen maailman rikkaimpia maita jos,…

Suomi olisi edelleen maailman rikkaimpia maita, jos olisimme toimineet viisaammin.

 

Olisimme toimineet Euro kysymyksissä kuten Ruotsi ja Norja. Nyt olemme pohjoismaiden heikoin lenkki http://tietotrendit.stat.fi/mag/article/64/

 

TAKSIEN VAPAUTTAMINEN EI JÄRKEVÄÄ

Viime päivien yhdeksi puheenaiheeksi on noussut kilpailu- ja kuluttajaviraston aloite taksilupien vapauttamisesta. En näe tässä järjen häivää, enkä kannata taksilupien vapauttamista. Asiaa voi tarkistella esimerkiksi naapurimaahamme Ruotsiin, jossa taksiluvat on vapautettu. Mitä se on aiheuttanut?

Väite, että hinnat laskevat ei pidä paikkaansa. On käynyt täysin päinvastoin. Hintojen kohtuullistaminen kuluttajien kannalta on ja pitää olla yksi keskeisimmistä tavoitteista. Taksijärjestelmä Tukholmassa muistuttaa paremminkin sekasoppaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä