mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Työturvallisuus

Ilmasto

Ilmasto.

 

Ihmisen vaikutus ilmaston lämpenemiseen puhuttaa kovasti varsinkin poliitiikkoja, aihe on kieltämättä hyvä ja ajankohtainen.

Halutaanko kuitenkin sillä keskustelulla piilottaa ympäristön myrkyttäminen, vaikka sillä on oleellinen osa myös ilmaston muuttumiseen?

Myrkyttäminen ja luonnon tuhoaminen/roskaaminen on varmasti ihmisen aiheuttamaa ja ihmisen hallittavissa.

 

Vesi

Vesi

Vettä on maapallolla paljon mutta makeaa vettä vähän, vain noin 2,5% kokonaismäärästä, ja siitäkin suurin osa jäätiköinä.

Kuitenkin surutta vedetään putkia vesistöihin joita myöten myrkyt ja muut epämääräiset aineet ohjataan pilaamaan vesistöjä ja pohjavesiä niinkuin siinä olisi jotkut kiintiöt kuinka paljon vesistöjä pitää pilata.

Myrkkyputken rakennuksen saa aloittaa vaikka ei rakennuslupaakaan olisi.

Erotetaanko esimerkiksi huumejäämät jätevedestä erkseen käsiteltäväksi ?

Potkut saanut bussikuski puolusti lyönnillään ihmisoikeuksia

Pohjolan liikenteen bussikuski sai potkut itsepuolustuksesta työtehtävissään. Oli mieltä lämmittävää lukea uutisista, kuinka työtoverit työsuojeluvaltuutetun johdolla puolustivat kollegaansa työnseisauksella. Jokaisella ihmisellä on oikeus puolustautua väkivaltaa vastaan. Se on ihmisen perusoikeus riippumatta siitä, onko hoitamassa työtehtäviään.

Liikenteen seassa töissä ilman heijastinliivejä pärjää vain - niin kuka?

Tiedätkö sinä mikä ammattiryhmä työskentelee säännöllisesti yleisillä tie- ja katualueilla ilman asianmukaista suojavaatetusta? Olet varmasti huomannut, että katu- ja tiealueilla, ja niiden varsilla, työskentelee paljon mm. kuntien puistotyöntekijöitä, kuten muitakin kuntien työntekijöitä.

Työtehtävissään väkivaltaan kuollut ensihoitaja

Otsikon mukaista tilannetta ei tiettävästi Suomessa vielä ole jouduttu kokemaan ja lukemaan lehtien sivuilta, mutta on vain ajan kysymys milloin tuo hetki on käsillä. Meistä kukaan ei halua sitä päivää nähdä ja sen vuoksi on äärimmäisen tärkeää tunnistaa ja tunnustaa se, että ensihoitajat kohtaavat maassamme lähes päivittäin uhka- ja väkivaltatilanteita.

Nojatikkaiden käyttö on kielletty!

Aiotko maalata tai maalauttaa talosi, tai asentaa rännit? Silloin pitää huomata, että työtä ei pidä tehdä laittomasti, eli käyttäen työn tekemiseen ns. nojatikkaita. Työn tekemiseksi pitää hankkia, tai rakentaa, telineet. Vaihtoehtoisesti työn voi tehdä käyttäen apuna henkilönostinta.

Toki jos ihminen on uhkarohkea ja tekee työn omana työnä ilman apulaisia niin nojatikkaita voi käyttää, mutta onko se sitten kuinkakin järkevää?

Käsirasvasta ja hammastahnasta apua koulujen sisäilmaongelmiin.

Monet vanhat koulut kärsii sisäilmaongelmasta jonka vuoksi oppilaat sekä opettajat kärsivät erilaisista sairauksista . Koulujen uudelleenrakennukset ja korjaukset ovat rahallinen kaivo joka ei vähällä täyty. Puolen miljoonan rakennusurakat ovat koulujen normi nykypäivänä. Tähän on tultava muutos tai koulujärjestelmä syö itsensä elävältä. Ulkoistaminen ei ole vaihtoehto, maakunnan on omistettava omat kiinteistöt eikä vuokrattava niitä ulkomaisilta yrityksiltä. Titaanidioksidi on yhdiste happea ja titaania. Titaanidioksidi on monelle ihmiselle tuttu tuote.

Vajaakuntoisen työpanos on rikkaus ja rasite

Vanhusten väkivaltaisuuden yksi kulma koskettaa heidän parissaan työskentelevää sosiaali- ja terveydenhoitohenkilöstöä, joka on usein se viimeinen lenkki, jonka osaksi tulee löytää ratkaisut päivittäiseen kohtaamiseen haastavasti, ml. väkivaltaisesti käyttäytyvien ikäihmisten kanssa. Aivoja rappeuttavat muistisairaudet voivat muuttaa ihmisen persoonallisuutta ja vieras, kodinomaisenakin silti laitosympäristö, vieraine ihmisineen tuo osansa.

Kuka auttaa kun hätä on suurin?

Viime päivinä olemme saaneet lukea mediasta kauhukuvia siitä, mitä säästöt poliisin hallinnossa tarkoittavat. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päällikkö Rantala kertoi säästöjen tarkoittavan 70 poliisiviran vähentämistä jos lisäresursseja ei saada. Se on hurja luku ja koskettaa vain yhtä poliisilaitostamme. Tänään 29.7 Turun Sanomat uutisoivat, että jopa 21% poliisihallinnossa työskentelevistä harkitsevat alan vaihtoa, näistä poliisimiehiä noin 300 kpl.

Hengissä töissä ja töiden jälkeen

Naapurin isännällä oli aikoinaan metallinhohtoinen 1970 -luvun alun Ford Cortina, joka vielä 80 -luvun puolivälissäkin näytti kuin juuri kaupasta ostetulta. Hän piti siitä ihailtavan hyvää huolta, mutta siitä huolimatta tämä kolmivuorotöitä koko ikänsä tehnyt tehdastyöläinen ei itse ehtinyt elää edes yhtä pitkään kuin suomalaismiehet keskimäärin. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä