mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Vapaavuori

Vapaavuori visioi

Helsingin pormestari Jan VAPAAVUORI esitteli toissapäivänä kaupungille valtuustostrategian 2017-21. Se oli vain visio, eli tavoitteellinen näkymä ja toive kaupungin asemasta tulevaisuuden toimintaympäristössä, ja pyrki kattamaan koko pääkaupunkiseudun. Konkreettiset tavoitteet toimenpiteistä puhumattakaan jäivät puuttumaan.

Kokoomuksen Nykypäivä #9/2017 antoi persu-loikkarille Veera RUOHOlle palstatilaa kaksi aukeamaa. Kovin on puolue kiitollinen.

SOTEssa Vapaavuorelle ei kelpaa mikään

Helsingin ja viiden muun suuremman kaupungin johtajat allekirjoittivat Jan Vapaavuoren johdolla eilen paperin maan hallitukselle, jonka mukaan heille ei kelpaa maakunta- ja soteuudistuksessa mikään seuraavasti:

Vapaavuori: "Puolestani koko maa saa pysyä asuttuna"

Tultuaan valituksi Hesan pormestariksi, ryhtyy Jan VAPAAVUORI jälleen Suurhelsinki-mafian johtomieheksi. Iltalehden mukaan toki "Puolestani koko maa saa pysyä asuttuna." Vaatii valtion panostukset Helsinkiin; sentään koko maa saa pysyä asuttuna jos pystyy.

Vapaavuoen siirtymäkorvaus oli "viimeinen pisara"

Tullessaan valituksi Helsingin pormestariksi Jan VAPAAVUORI saa Luxmburgista siirtymäkorvausta >300 kEUR. Vapaavuori on ilmoittanut lahjoittavansa kohukorvauksensa hyväntekeväisyyteen, mutta Vapaavuoren puoluetoveri, euroedustaja Petri Sarvamaa haluaa selvityttää nyt koko siirtymäkorvausjärjestelmän.

Vapaavuori jälleen Suurhelsingin asialla

Tämänpäiväisessä Hesarissa Jan Vapaavuori lyttää maakunta- ja sote-uudistuksen. "kohtalokas askel menneisyyteen", "meillä ollaan kääntämässä kelloja taaksepäin ja vähentämässä kaupunkien mahdollisuuksia", "Suomessa ollaan tekemässä keskuskaupunkien kannalta haitallisinta uudistusta miesmuistiin".

Näin siis kokoomuslainen, jonka puolue on hallituksessa.

"Nykypäivä" yllättää

Juuri saapunut lehti "nykypäivä" #5 yllättää: Kansi ei olekaan enää patamusta vaan sinertävä, ja Vapaavuoresta vain yksi aukeama.

Pormestari pitäisi valita kansanvaalilla

Viime vuonna voimaan astunut uusi kuntalaki jäi torsoksi. Niin myös prmestarin valinnan osalta. Seuraavassa tuore kirjoitukseni Hesarissa.

Miten Vapaavuori pärjää pormestarin palkalla?

Euroopan komissiossa ja muissa EU-organisaatioissa palkat ovat 2-3 -kertaisia Suomeen verrattuna. Lisäksi palkasta peritään vain pieni vero.Vapaavuori saa Luxemburgin homastaan palkkaa 24,000 euroa kuussa. Tämän lisäksi tuleva auto, asunto, koulu ym kulukorvaukset, joita ei verkosta näytä löytyvän.

Vaalituloksissa huonoa ja hyvää

Jan VAPAAVUORI sai sitten kuntavaaleissa lähes 30,000 ääntä. Ja tullee valituksi Hesan pormestariksi uuden valtuuston kokoontuessa kesäkuussa. Helsingin naapurikuntien kannalta tämä ei lupaa hyvää. Ainakin vuodesta 2006 lähtien Vapaavuori on toiminut Suurhelsinki-mafian nokkamiehenä.

Myös Kauniaisissa kokoomus kasvatti kannatustaan (+1 paikka), ja rkpn pitkään jatkunut ehdoton enemmistö murtui (-2 paikkaa). Myös tyttäreni Binga TUPAMÄKI, vuoden 2016 kokoomusnuori,  tuli valituksi. Olisikohan koko maan nuorin, täytti 18 vuotta lokakuussa, valtuutettu?

Vapaavuori sooloilee

Helsingin uudessa yleiskaavassa kokoomus vihreiden tuella nakertaa keskuspuistoa. Eilen kuitenkin Jan VAPAAVUORI sanoutui irti tästä päätöksestä. Niin teki myös kilpailija vihreiden Anni Sinnemäki, joka jo virkansa puolesta oli kaavaa kaupunkibulevardeineen tekemässä. Erikoista sooloilua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä