mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Hoitojono

Valinnanvapaus joko lisääntyy tai sitten se vähenee

Olen potilaan valinnanvapauden kannattaja. Länsimainen demokraattinen yhteiskunta perustuu ajatukselle, että olemme vapaasti itse päätöksiämme tekeviä toimijoita. Voimme vaaleissa valita sen ehdokkaan, jonka haluamme tai jättää äänestämättä. Voimme tehdä taloudellisia päätöksiä ja valita sen kaupan, missä asioimme, ja mitä ruokaa sieltä ostamme. Perhesuhteissakin käytämme valinnanvapautta, kun päätämme parisuhteesta taikka lapsien hankkimisesta.

Aikaa tehdä työ hyvin

Vanhukset ovat edelleen heitteillä. Kotona pitää olla viimeiseen asti, mutta missä kunnossa? 
Laitos/palveluasumispaikat ovat vähissä, jono ei vedä. Kannattaa jokaisessa yksikössä laskea se kuuluisa hoitajamitoitus, jossa on tietysti vain suosituksena minimirajat, mutta jos raja menee alle, voi aina ottaa vaikka Aviin yhteyttä. 

Seniori lopetti työnteon 83-vuotiaana ja on nyt pitkässä hoitojonossa?

Kirjoitan tämän yhden ystäväni puolesta, joka on ikänsä tehnyt töitä ja maksanut veronsa. Hän on pyörittänyt pientä ja vaatimatonta tuontiyritystä. Tuonut Espanjasta Suomeen, Venäjälle ja Balttianmaihin. Liikevaihto ja –voitto on ollut vaatimaton, mutta pienikin lisätulo 700€ lesken eläkkeeseen on ollut tuiki tarpeellinen.

Hänen pieni yrityksensä on Suomessa ja maksanut tunnollisesti verot Suomeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä