mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotimaa

Sininen tulevaisuus tulevaisuuteen pöytä puhtaana

On todellinen ilo huomata, kuinka Sinisen tulevaisuuden rökäletappio käännetään voitoksi tulevaa kohti. Olen varma että jo seuraavien kunnallisvaalien alkana 2-vuoden päästä suomalaiset huomaavat todellisuuden. Tämä todellisuus on sitä, että tullaan huomaamaan, ettei ne työllistämistoimet ja miltei 140000 uutta työpaikkaa olleetkaan huonompi juttu. Talous oli kunnossa ja ihmisillä rahaa kuluttaa. Lisäksi edellisen hallituksen puolustusministeri Jussi Niinistö oli pätevin puolustusministeri koko itsenäisyyden ajan.

Onko oikeus kotimaahan aidosti subjektiivinen?

Aloitan vaikka siitä että minulla esimerkiksi tällaista subjektiivista oikeutta ei näytä olevan. Synnyinmaani Venäjä, jonka kansalainen muodollisesti edelleen olen, voi kirjoittaa ihmisen kansalaiseksi tai poistaa kansalaisuuden miten lystää. Suomi taas voi evätä jo myönnetyn kansalaisuuden ihmisen syyllistettyä erittäin vakaviin rikoksiin, jos hänellä on todistetusti jonkun muun maan kansalaisuus. Vaikka en suunnittele suomen kansalaisuuden menettämiseen johtavia tekoja, asemani tässä eroaa esimerkiksi kantasuomalaisista aika paljon.

Linström katuu aktiivimallivirhettään, se aiheutti työttömille paljon vahinkoja

Entinen työministeri tunnusti Duunitorin haastattelussa tehneensä ison virheen, joka aiheutti tilanteen jossa syyttömiä heikompiosaisia rangaistaan, vaikka he eivät ole mitään väärää tehneet. Työttömien pieniä tuloja rangaistus pienentää entisestään.

Lindströmin omalletunnolle jäi selvä haitanteko heikompiosaisia kohtaan. Ei löytynyt miehestä henkistä suuruutta ja voimaa, jolla olisi asettunut rohkeasti vastustamaan tätä toimenpidettä. Ministerin edut painoivat vaakakupissa enemmän. Saivatko sinisten ministerit ansionsa mukaisesti ja putosivat eduskunnasta?

Sitran ilmastomuutoksen muutoslista on moraalinen mahdottomuus

Kauppalehti uutisoi Sitran laatimasta muutoslistasta, joka lupaa karumpaa arkea tavallisille ihmisille. Se asetelma ei tule mitenkään toimimaan, jossa keskituloiset, tai köyhät tekevät ilmastotalkoot paremmin toimeentulevien ja varakkaiden puolesta. Suomalaista ilmastomuutosajattelua leimaa sisäänpäin lämmennyt maan rajojen sisällä tapahtuva nurkkakuntainen näpertely ja syyllistäminen.

Älkää äänestäkö EU-vaaleissa, ne ovat demokratian irvikuva

Äänestämänne ehdokas antaakin paikan toiselle. En äänestä EU-vaaleissa, en luota ehdokkaihin.
Vasemmistoliiton Merja Kyllönen on kertonut ettei ota parlamentaarikon paikkaa vastaan jos tulee valituksi, vaan jatkaa eduskunnassa. Näin tekevät useat kansanedustajat ja rapauttavat entisestään uskottavuutta heikkoon EU-demokratiaan. Taktikointi EU-vaaleissa vetää todennäköisesti vesiperän. Pitävätkö äänestäjät istuvien kansanedustajien EU-vaaliehdokkuutta huijauksena?

Ensimmäiset pudonneet kansanedustajat etsivät töitä

Touko Aalto kyselee twitterissä töitä. Työelämä on heille aika karu. Ministerin, tai kansanedustajan työmarkkina-arvo työmarkkinoilla ei yleensä ole kovinkaan korkea. Käytännössä heillä ei ole juuri mitään työmarkkinoilla myytävää ammattitaitoa.

Puolustaako SDP enää opposition puhemiespaikkaa, se menisi Perussuomalaisille?

Nyt demareilla on mahdollisuus maksaa potut pottuina Perussuomalaisille, vai pitävätkö linjansa johdonmukaisena eli oppositiosta tulee edustus puhemiehistöön? Nyt Halla-aho haluaisi puhemiespaikan Perussuomalaisille. SDP protestoi voimakkaasti puhemiesvalintoja Sipilän hallituksen aloittaessa. 

"Sdp:n eduskuntaryhmä kertoi etukäteen aikovansa äänestää eduskunnan puhemiesvaalin äänestyksissä tyhjää. Syynä on se, ettei oppositiolle tule edustusta puhemiehistöön, kuten oppositiopuolueet ovat vaatineet."

Sipilältä pyyhe kehään ja maitojunalla kotiin

Ihmeellisiä nämä nykyajan puoluejohtajat, eivät kestä yhtään häviötä. Heti pyyhe kehään.  Ei minkäänlaista taistelukestävyyttä. Tämähän on suoraan kutsu Väyryselle mukaan puheenjohtajakisaan. Ilmoittaako jo tänään hakevansa Keskustan jäsenyyttä. Väyrynen ei heittele samalla tavalla pyyhettä kehään kuin heikommat. Ei ajele Paavo maitojunalla. Sipilä on heikko puheenjohtaja. Heti kun tulee epäonnistuminen, niin se oli sitten siinä. Eihän yrityksiäkään näin johdeta! Tulos kyykkää niin maitojunalla kotiinko?

Kokoomuksella on huikea pelipaikka hallitusneuvotteluissa

Kokoomus on ratkaisijan roolissa näissä hallitusneuvotteluissa. SDP joutuu kääntämään takkinsa ja kunnolla, tai muussa tapauksessa porvalihallitus saa mahdollisuuden. Kokoomus voi yrittää porvarihallitusta niin ettei anna SDP:lle kovin isoja myönnytyksiä hallitusneuvotteluissa ja Rinne joutuu pettymään ja neuvottelija vaihtuu. Kokoomukselle viimekädessä joka tapauksessa SDP on yksi vaihtoehto.

Äänestäjät antoivat sinisille selkään

Soinin on vaikeampaa lähteä ehdolle EU-vaaleissa, sinisten eduskuntavaalien karmea tulos osoittaa mitä mieltä äänestäjät ovat heistä. Puolue putosi kokonaan eduskunnasta.  Ei ole sinisillä ja Soinilla enää mitään myytävää äänestäjille.  Heidän poliittinen tuotteensa ei vaan myy huomattavasta julkisuushyödystä huolimatta.

 

SDP todennäköisesti tulee tekemään ison takinkäännöksen, jos on hallitusneuvottelijana, muuten on vaikea saada Kokoomusta mukaan hallitukseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä