mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Palestiinalaiset

PALESTIINALAISVALTIO ISRAELIN ALUEELLE - MISTÄ ON KYSYMYS?

(Artikkeli sisältää paikoin otteita teoksesta: "Whose land? 2000 B.C.E. to 1975 A.D.", tri. A. Heller)

Vaatimus Jerusalemin jakamisesta ja Israelin paluusta 1967 rajojen taakse on vaatimus Israelin itsemurhaan

Lanka palaa Jerusalemissa?

US presidentti Donald Trump täytti vaalilupauksensa ja tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, mutta jätti omasta puolestaan rajat määrittämättä – eikä kieltänyt palestiinalaisten oikeutta, erityisesti Itä-Jerusalemiin.

 

Nyt pallo eli sodan uhka on israelilaisten käsissä. Palestiina nauttii EU' n tukea, Venäjän ja mitä ilmeisimmin myös Kiinan tukea. Kolmen uskonnon maantiede lähestyy nyt kahden valtion politiikkaa. 

Merkittävä tunnustus – teimme raskaan virheen palestiinalaisille!

Englannin entinen pääministeri Tony Blair jatkaa tunnustuksiaan [1. Nyt Tony paljasti, että tehtiin raskas virhe, kun tuomittiin Gazan alueella Hamasin demokraattinen vaalivoitto – vuonna 2006.

Jälkiviisaus on turha kuin paavin pallit tai nunnan nännit, mutta tässä kohtaa on hyvä tuoda esille kansalaisnäkemyksiä yli 10 vuoden takaa – liittyen juuri tähän Hamasin vaalivoittoon, joka tuomittiin nopeasti niin israelin kuin Yhdysvaltainkin toimesta ---

...

Palestiinan yleinen mielipide 9/15

Ramallahissa sijaitseva tutkimuslaitos - Palestinian Center for Policy and Survey Research – on jälleen tehnyt haastattelututkimuksen Gazan ja Länsirannan arabien näkemyksistä ajankohtaisiin asioihin. Tutkimus tehtiin 17.-19.  syyskuuta 2015  haastattelemalla suoraan henkilökohtaisesti 1270 aikuista satunnaisesti valituilta 127 paikkakunnilta ja sen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

Aika on kypsä Palestiinan tunnustamiselle

Olen seurannut Israelin Knessetin vaaleja samalla kun itse käyn ehdokkaana Suomen eduskuntavaaleja. Vaalit käydään eri maissa eri tavalla ja Suomessa vaalit perustuvat siihen, että jokaisen tulee vakuuttaa sivistynyt ja koulutettu kansa. Tämä on hienoa, koska tässä maassa koulutukseen ja kansan sivistämiseen on panostettu. Omasta mielestäni demokratia toimii koulutetun kansan keskuudessa paremmin kuin sellaisissa maissa, joissa koulutukseen ei ole panostettu. Demokratia on yritetty saada toimimaan esimerkiksi Lähi-idän ja Afrikan maissa usein huonolla tuloksella.

Ihmiskilvillä propagandaa Gazassa

EU vaatii terroristiryhmien aseistariisumista Gazassa. Eu:n ulkoministerien yhteinen VIRALLINEN (osa siitä) lausunto kuuluu: "EU tuomitsee voimakkaasti Hamasin ja muiden terroristiryhmien summittaisen rakettien ampumisen Gazasta pyrkiessään suoraan vahingoittamaan siviilejä Israelissa. Tämä on rikollista ja lainvastaista toimintaa. Eu vaatii Hamasta heti lopettamaan tämän toiminnan ja sanoutumaan irti väkivallasta. Kaikki terroristiryhmät täytyy riisua aseista Gazan alueella.

Gaza - tosielämän The Hunger Games

Järkyttävää, kuinka monet ihmiset eivät käsitä että palestiinalaisilla ei ole paikkaa mihin paeta pommeja ja panssarivaunuja. Kyllä, sanotte että Israel pudottaa lentolehtisiä ja tekee puhelinsoittoja. Jotta ihmiset osaisivat evakuoida itsensä tulituksen alta pois. Monet paikalliset riensivätkin juoksujalkaa Gazan kaupunkikeskustaan, koska he luulivat olevansa paremmin siellä turvassa Israelin aggressiolta. Alkuun se toikin turvaa, kunnes Israel otti kohteeksi myös keskikaupungin.

Israelin parlamentin jäsen: "palestiinalaislapset ovat pikku käärmeitä"

Hän on nuori ja kaunis. Hän on valmistunut yliopistosta tietokoneinsinööriksi. Hän on myös israelilainen parlamentaristi, jonka kauniiden kasvonpiirteiden takaa paljastuu Kuoleman Enkeli.

Ayelet Shaked edustaa äärioikeistolaista Jewish Home-puoluetta Israelin parlamentissä, Knessetissä. Tarkoittaa sitä, että hän on enemmän oikealla kuin esimerkiksi itse Benjamin Netanyahu.

Ayelet Shaked siteeraa vanhaa artikkelia Facebook-sivullaan, mikä tuo mieleen natsi-ajat kansanmurhineen:

Kirkon Ulkomaanapu lietsoo juutalaisvihaa Suomessa

"Suomen Evankelisluterilainen kirkko ja sen arkkipiispa Kari Mäkinen, joka toimii puheenjohtajana Kirkon Ulkomaanavun hallituksen valinnan tekevässä kirkon ulkoasiain neuvostossa, toimii jälleen veturina juutalaisvihan lietsonnassa Suomessa. 


Kirkon Ulkomaanapu järjesti helmikuussa 2014 Suomen yliopistoissa juutalaisvastaisia luentoja, joista esimerkkinä Turun Yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa 11.2.2014 pidetty tilaisuus aiheena palestiinalaisten ihmisoikeustilanne Länsirannalla:

Yrittääkö Israel jälleen lopullista ratkaisua?

Gaza oli vielä ennen 1967 Israelin faktisesti provosoituna aloittamaa hyökkäyssotaa Egyptin aluetta, kuten oli Länsiranta Jordanian ja Golanin kukkulat Syyrian. Nyt Syyria käy sisällissotaa 0] jossa suurena vaarana juutalaisvaltiolle on ISIS ääri-islamistien mahdollinen voitto ja uuden kalifaatin perustaminen Syyria-Irak akselille.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä