mikkokarna Lapin puolustaja

Kaikki blogit puheenaiheesta Pilvipalvelut

Suomalaiset yritykset jäljessä pilvi-junasta?

Maailmalla puheenaiheeksi noussut uutinen Oraclen uudesta hankinnasta, NetSuitesta, palauttaa taas ajatukset siihen, miten suomalaisyritykset juuri kertoivat että pilvipalveluita käyteään korkeintaan varastotilana (M&M 28.10.2015) ja Gartnerin tutkimuksen (8.6.2016) mukaan digitalisaatio ei juuri kosketa suomalaisia yrityksiä. Miksi sitten yksi jättiläinen ostaa liiketoiminta-alustan edelläkävijän pilvipalveluiden saralla 9,3 miljardilla? 

Idän ja lännen vedenjakajalta löytyy suuri tietoratkaisu!

(Nokia romahti – kännykät menivät onnekkaasti Bill Gatesin Microsoftille 1. ”Romahdus” tuotti paljon erinomaista työvoimaa tietotekniikka- ja ohjelmisto-alalle. Heitä kaikkia ei pidä laskea Viroon 2. ja osa onkin jo perustanut oman yhtiön – hyvä niin)

Eikö meitä tosiaankaan kiinnosta mistä luovumme netissä? Jopa lapset kaupan

Viime syksynä suomalaisfirma F-Secure organisoi Lontoossa kokeen, jossa paikallisen kahvilan asiakkailla testattiin, lukevatko ihmiset ilmaisten laajakaistapalvelujen ehtoja. Lopputulos oli vitsikäs – ja karmea.

Iso osa pahaa aavistamattomista ihmisistä allekirjoitti ilmaisen laajakaistan toivossa sopimuksen, jolla lupautuivat antamaan lapsensa vastineeksi saadusta edusta. Hei, lapsensa!! Ennen suuren moraalisen myrskyn nostattamista kysymys: Kuinka moni meistä lukee palveluiden sopimustekstit ennen allekirjoittamista?

Kuka syö digivallankumouksen lapset?

Muistatko kun toivoit, että digiboksisi pakottaisi sinut katsomaan mainoksia, ja hävittäisi tallenteesi tietyn ajan kuluttua? Ja että se tallentaisi vain sellaisia sisältöjä, joista operaattorilla on sopimus jonkun muun kanssa? 

Muistatko sen, kun halusit että telkkarisi kertoisi TV-kanaville sekä tekijänoikeuksien haltijoille, milloin ja mitä katsoit?

Toiveesi on huomioitu!

Kehitysblogi: Pilveä ja lyhyt käyttökatko

Huomenna keskiviikkona 27. marraskuuta blogipalvelumme konehuone muuttaa pilveen. Vaikka teknisesti kyse on merkittävästä muutoksesta palvelinpuolella, teille käyttäjille muutto näkyy toivottavasti vain paremmin toimivana palveluna.

Tähän muuttoon liittyy lyhyt, korkeintaan noin tunnin mittainen käyttökatko blogipalvelussamme. Uutispalvelumme toimii häiriöttä koko ajan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä